Serierecensie | Beau Séjour

Afbeeldingsresultaat voor beau séjour serie cover

Kato Hoeven ontwaakt onder het bloed in het hotel Beau Séjour, waar ze haar eigen lijk terugvindt. Zonder enige herinneringen aan de avond ervoor gaat ze op zoek naar wat er met haar gebeurd is, maar niet iedereen lijkt haar te kunnen zien. Stilaan komt ze meer te weten over wat er gebeurd is en waarom net deze mensen haar kunnen zien.

Kan ze de waarheid te weten komen en als ze die weet, zullen mensen haar dan geloven?

 

Seizoen 1 – Drama – 2017 – ±50 minuten per aflevering – 10 afleveringen

Deze serie is al een tijdje terug te vinden op Netflix, maar was eerder enkel te zien op de Vlaamse schermen. Wegens het grote succes is de serie dan ook gedubd in Duitsland en Frankrijk en aan het einde van vorig jaar is er bekend gemaakt dat er ook een tweede seizoen zal volgen. Laten we nu maar eerst beginnen met dat eerste seizoen.

Spannend

De serie is uiteraard erg spannend en het format is nog niet eerder gezien: iemand die zijn eigen dood onderzoekt. Ook de uitvoering ontbreekt niet, want er is zo goed nagedacht over het verhaal. Zowel over het verhaal achter haar dood als de mensen die haar kunnen zien en de mensen die dat niet kunnen.

… maar toch onrealistisch?

Natuurlijk is dit niet realistisch en zou het weliswaar niet in het echt kunnen gebeuren. Toch maakt dat de serie niet ongeloofwaardig en lijkt het als een andere serie waarin er iemand is vermoord, maar met het verschil dat het verhaal vanuit een ander perspectief verteld wordt.

Afbeeldingsresultaat voor beau séjour

Dwaalsporen

Zoals een echte thriller wordt je gedurende de serie heel vaak op een dwaalspoor gezet. De ene aflevering is die persoon verdacht en de andere aflevering weer een andere persoon. Het zit echt goed in elkaar en het laat maar weer eens zien dat wij Vlamingen echt wel goede series kunnen maken.

Een tweede seizoen

Totdat ik deze recensie schreef, wist ik nog niet dat er een tweede seizoen gemaakt ging worden en ik stel me er dan toch ook wat vragen bij. De serie was erg spannend en een vervolg zal uiteraard ook spannend zijn, maar ik vraag me toch af wat het verhaal in zo’n tweede seizoen zal zijn. Ze kunnen moeilijk weer iemand zijn eigen moordzaak laten onderzoeken, toch? Het is zo’n origineel verhaal dat het voor mij niet eens nodig is om een vervolg te maken. Als er een tweede seizoen komt, dan zal ik dat natuurlijk sowieso wel bekijken.

Besluit

Deze serie heeft mij echt aangenaam verrast en wie nog durft zeggen dat er geen goede Vlaamse series zijn: kijk dan deze serie. Je zal het je niet beklagen.

5sterren

Advertenties

Een gedachte over “Serierecensie | Beau Séjour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s