Boekrecensie | Een dag in december

20181104_142915Op die ene dag in december ziet Laurie vanuit de bus een jongen aan de bushalte zien. Ze merkt het meteen: hij is de ware – ondanks dat ze helemaal niet in liefde op het eerste gezicht gelooft. Ze probeert hem te zoeken, maar zonder resultaat. Het leven is immers geen romantische film.

En de dag waarop ze hem terugziet is de dag waarop haar beste vriendin haar nieuwe liefde aan haar voorstelt…

 

 

Josie Silver – L.S. Amsterdam – Feelgood – 2018 – 400 pagina’s

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening uiteraard niet.

Hilarisch

‘Het is een wonder dat mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer niet allemaal omvallen en sterven aan een overdosis bacillen.’

Het verhaal bevat de nodige humor en dat siert het boek. Bij het eerste hoofdstuk – dat begint met bovenstaande zin – komt er al een glimlach op je gezicht. En dat geldt ook voor de rest van het verhaal waarin je het liefdesleven van Laurie volgt doorheen verschillende jaren en telkens lezen we ook de goede voornemens van Laurie, een leuk extraatje dat steeds terugkomt. Je leest echter niet alleen vanuit het perspectief van Laurie en dat zorgt ervoor dat je heel wat te weten komt over de verschillende personages in het verhaal. Wellicht te veel om het boek spannend te houden, maar het is nu eenmaal een feelgood.

Niet té voorspelbaar

Toch moet ik zeggen dat ik het echt een geslaagd feelgoodverhaal vind omdat het enerzijds over meerdere jaren gaat en omdat je anderzijds vanaf het begin nog niet kan voorspellen wat er verder in het verhaal gebeurt en dat is fijn, want bij sommige feelgoodboeken is dat helaas wél het geval. Het is ook geen verhaal waarin het hoofdpersonage verliefd wordt en waarbij alles vredig verloopt. Zo verloopt het leven immers ook niet.

Geslaagd debuut

Daarnaast weet de schrijfster hoe ze het verhaal moet vertellen en ze zet hiermee een zeer geslaagd debuut neer. De vergelijking met grote namen als Jojo Moyes lijkt me dus zeker en vast verdiend. Dit is namelijk het liefdesverhaal dat jij op een dag in december – of in eender welke maand – gelezen moet hebben met een heerlijk kopje thee erbij.

4sterren

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s