Nieuwe boeken in februari

nieuw

In januari verschenen er haast geen young adult boeken, maar gelukkig (of minder gelukkig voor de portemonnee) verschijnen er de komende maand wel heel wat boeken. Naar welk boek kijk jij uit?

Onverwacht              

  • Gottmer komt met een boek over abortus met de titel Onverwacht. Het gaat over Veronica Clarke die het perfecte leven leidt tot ze ontdekt dat ze zwanger is. Aangezien de abortuskliniek 1600 kilometer verderop ligt en haar conservatieve ouders er niet van mogen weten, besluit ze om met haar voormalige beste vriendin op roadtrip te gaan. Er is daarnaast ook een verfilming van het boek in de maak. Ik mocht dit boek al lezen voor de verschijning voor de Hebban-leesclub en ik kan het in ieder geval aanraden!
  • Blossom Books vertaalde de contemporary Rosie hartje Jack over Rosie die van Jack houdt en Jack die van Rosie houdt. Wanneer ze elkaar kwijtraken, wilt Rosie – die het syndroom van Down heeft – er alles aan doen om hem terug te vinden.
  • Daarnaast verschijnt deze maand bij diezelfde uitgeverij ook een boek van eigen bodem met de titel 15 ¾, geschreven door Dave Goldstein. Het verhaal gaat over Lina en Melvin die van elkaar houden, er is alleen één probleem: ze zijn vijftien en negentien jaar oud en dat maakt hun liefde ook strafbaar.

Eerlijk duurt het langst               Afbeeldingsresultaat voor toxine hamley books

  • Voor de fans van Een van ons liegt en Twee kunnen een geheim bewaren is er nu het nieuwste boek van Karen McManus, het vervolg op Een van ons liegt met als titel Eerlijk duurt het langst. Ik heb haar vorige boeken nog niet gelezen, maar dat wil ik in de toekomst zeker nog gaan doen.
  • Bij Young and Awesome verschijnt deze maand Zij ging dood en ik bleef leven, de vertaling van How she died how I lived. De achterflap klinkt heel mysterieus en is moeilijk samen te vatten.
  • Niet te vergeten: het debuut van Rani de Vadder verschijnt deze maand! Het boek draagt de titel Toxine en de achterflap begint als volgt: Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen. Dat klinkt alvast heel spannend!
  • Ook voor de fans van Chinouk Thijssen is er goed nieuws: haar nieuwste boek Dubbelleven komt deze maand uit. Het boek vertelt het verhaal van Ivy die zich verliest in de liefde. Wanneer ze Sander ontmoet, groeien Ivy en haar beste vriendinnen uit elkaar. Sander heeft haar compleet in zijn macht. Als ook Ivy’s thuissituatie verandert en ze bij niemand meer terechtkwam, maakt ze gevaarlijke keuzes.

De covers linken naar bol.com. Als je via die link een boek of iets anders aanschaft, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor zonder dat jij iets extra moet betalen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s