Nieuwe boeken in mei

nieuw

Het is alweer de vijfde maand van het jaar en ook deze maand kunnen we uitkijken naar enkele nieuwe Young Adults! Kijk je met me mee mee?

  Afbeeldingsresultaat voor naamloze koningin boek"             

  • Bij Uitgeverij Volt verschijnt De naamloze koningin, de vertaling van Nameless Queen dat begin dit jaar in het Engels verscheen. Het gaat over een Naamloze, iemand uit de laagste kaste in de maatschappij, die een kroontatoeage heeft en daardoor de nieuwe koningin wordt. De uitgeverij beschrijft het boek als een royal fantasy met een dystopisch tintje, een wereld waarin zelfs je beste vrienden je verraden voor de juiste prijs.
  • Er wordt ook enorm uitgekeken naar de boeken die Querido Glow, een uitgeverij gericht op het uitgeven van LGBTQIA+ verhalen, zal uitbrengen. Zo brengen ze deze maand Dit is best wel een episch liefdesverhaal uit over Nate die gek is op films, maar niet op films met een happy end sinds het is misgegaan met Florence. Zij is verliefd geworden op een meisje en wil niet meer dan beste vrienden zijn met Nate. Dan komt er opeens een nieuwe jongen Oliver op school, die jaren geleden Nate’s beste vriend was. Nate krijgt stilaan gevoelens voor Oliver.
  • Nog bij Querido Glow verschijnt Als vuur. Het boek vertelt het verhaal van de vijftienjarige Anna en Lou. Lou komt uit een rijke familie, terwijl Anna’s vader arbeidsongeschikt is. Ze komen elkaar tegen op een veerboot naar een eilandje voor de Zweedse kust.

Stilte heeft een eigen stem            Het Hart van de Adelaar

  • LS Amsterdam brengt deze maand Stilte heeft een eigen stem uit, een verhaal dat zich afspeelt tijdens de Spaanse burgeroorlog. Het gaat over Daniel en Ana die zich in een onmogelijke liefde storten.
  • Bijna echt kwam normaal gezien in juni uit, maar onlangs werd bekendgemaakt dat dit debuut van eigen bodem komende maand al verschijnt. Bijna echt vertelt het verhaal van Brenda die weet hoe het is om onzichtbaar te zijn: om geen vrienden te hebben en niet mee te tellen. Ze wilt zichzelf heruitvinden als ze gaat studeren in Amsterdam, maar daar slaagt ze niet in. Twee dagen later is ze Aurélie in Parijs en geraakt ze in een web van leugens terecht.
  • Er komt ook een fantasyboek van eigen bodem op de markt! Het hart van de adelaar, geschreven door Emmelie Arents, wordt deze maand uitgegeven bij Hamley Books. Het boek wordt aangeraden voor de fans van Leigh Bardugo. (Een interview met de schrijfster kan je hier bekijken)

De covers linken naar bol.com. Als je via die link een boek of iets anders aanschaft, dan krijg ik daar een kleine vergoeding voor zonder dat jij iets extra moet betalen.

Een gedachte over “Nieuwe boeken in mei

Plaats een reactie