Nieuwe boeken in mei

Ook komende maand kunnen we weer uitkijken naar enkele fijne Young Adults. Naar welk boek uit dit lijstje kijk jij uit?

  • Bij Moon Young Adult verschijnt komende maand Mijn vele gezichten van Tess Sharpe. Het gaat over Nora O’Malley die de dochter is van een professionele oplichtster. Toen haar moeder echter op een dag voor een van haar gevaarlijke doelwitten viel, wist Nora wat ze moest doen: ontsnappen. Vijf jaar lang heeft Nora een normaal leven weten te leiden. Maar wanneer ze gegijzeld wordt tijdens een gevaarlijke bankoverval moet ze haar oude kunstjes onder het stof vandaan halen. De overvallers hebben geen idee wat ze te wachten staat…
  • Verder verschijnt bij uitgeverij Volt de vertaling van Brown girl dreaming van Jacqueline Woodson. In vrije vers vertelt Woodson in dit boek over hoe het is om als African Amerikan op te groeien in het Amerika van de jaren ’60 en ’70.
  • Ook komt er bij Clavis het debuut uit van Manon Visser. In de spotlights vertelt het verhaal van Kate die een dubbelleven leidt. Ze is scholiere en de wereldberoemde popster Skyler. Tot een anonieme stalker haar leven wilt ruïneren en haar familie iets dreigt aan te doen, tenzij ze allerlei opdrachten uitvoert.
  • Young and Awesome Books geeft komende maand Dreaming of the boy next door uit over Chloe die auditie wilt doen bij een balletacademie in New York, maar haar moeder verbiedt dat. Ze gaat stiekem toch, tot ze haar buurjongen tegenkomt die haar verklikt bij haar moeder. Noodgedwongen neemt ze hem mee op haar roadtrip.
  • Daarnaast verschijnt ook een nieuw boek van Ashley Elston. Na 10 blind dates en Dit is ons verhaal, gaat 10 truths en een dare over Olivia die erachter komt dat ze nog één ding moet doen voor ze kan afstuderen, namelijk vrijwilligerswerk. Ze moet dit verborgen houden voor haar familie die haar op de voet volgt via een app. Gelukkig heeft ze Sophie, Charlie en Wes die haar helpen om haar geheim te bewaren.
  • Verder verschijnt ook Tokio voor altijd voor lezers van Royals, Princess Diaries en de Selectie-serie. Izumi Tanaka heeft nooit het gevoel gehad dat ze ergens bij hoorde – het is niet gemakkelijk om Japans-Amerikaanse te zijn in haar kleine, voor het merendeel witte stadje in Noord- Californië. Ze is opgegroeid bij haar single moeder en weet niks af van haar vader. Totdat ze een groot geheim over zijn identiteit ontdekt… Hij is niemand minder dan de kroonprins van Japan! Wat betekent dat Izzy een prinses is. Izzy voelt zich al snel gevangen tussen twee werelden en twee versies van zichzelf. Thuis was ze nooit ‘Amerikaans’ genoeg, en in Japan moet ze bewijzen dat ze ‘Japans’ genoeg is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s