Boekrecensie | 67 seconden – de graphic novel

Na het succes van de versroman 67 seconden herwerkten Jason Reynolds en Danica Novgorodoff het boek tot een graphic novel. In knappe tekeningen van Novgorodoff vertelt Reynolds het verhaal van Will die in de lift staat, klaar om de moordenaar van zijn broer te gaan vermoorden. Gaandeweg stappen er steeds andere mensen in de lift en begint hij te twijfelen over zijn bestemming.

Jason Reynolds & Danica Novgorodoff – Maria Postema – Blossom Books – Young Adult – 2021 – 208 pagina’s

Na het lezen van 67 seconden en Echte Amerikaanse Jongens keek ik erg uit naar deze graphic novel, ondanks dat ik nog nooit eerder een graphic novel las. Ik was ontzettend benieuwd hoe het verhaal van 67 seconden – of zoals in het Engels: Long Way Down – in de vorm van een graphic novel gestoken zou worden.

Wanneer je deze graphic novel begint te lezen, raak je al snel geïntrigeerd door het verhaal en wil je alles te weten komen over Will, over wat er met zijn broer gebeurd is en wat die mensen allemaal in de lift komen doen. Een beperkte hoeveelheid tekst en prachtig vormgegeven illustraties vertellen zijn verhaal.

Ondanks dat het een goede en mooie versie is van de roman in vrije vers was ik toch iets meer verrast door het boek. De gevoelens kwamen voor mij namelijk meer binnen tijdens het lezen van het boek. Al zou het ook gewoon kunnen dat dat is omdat ik het boek eerst las en vervolgens deze graphic novel.

De graphic novel van 67 seconden is een geslaagd boek dat een sterk verhaal vertelt en dat extra ondersteund wordt door prachtige, maar ook aangrijpende tekeningen. Toch kon het boek mij niet evenveel verrassen en ontroeren zoals dat bij het boek het geval was. Al wil ik de graphic novel zeker nog in de toekomst herlezen om details te ontdekken die ik nog niet ontdekt heb, aangezien het boek je met verstommenis doet achterblijven na het omslagen van de laatste pagina. Na het lezen van deze graphic novel wil ik in de toekomst zeker nog wel eens een graphic novel lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s