Nieuwe boeken in juli

Ook in de eerste maand van de zomervakantie verschijnen er weer enkele Young Adults op de markt. Naar welke boeken kijk jij uit?

  • Bij uitgeverij Volt verschijnt de vertaling van New York Times-bestseller Sadie. Sadie is vastbesloten om de moord op haar zusje Mattie op te lossen na een mislukt politieonderzoek. Wanneer West McCray, die werkt voor de radio, het verhaal oppikt, raakt hij meteen geobsedeerd. Hij begint een podcast en is vastberaden om de moordenaar van Mattie te vinden. Het boek wordt aangeraden voor fans van Moordgids voor lieve meisjes.
  • Daarnaast verschijnt er ook een nieuw boek van Laura Diane na Als de nacht eindigt en Als de morgen begint. In Pagdama vertelt de kleur van je ogen hoe je je voelt. Ivelle ziet het rood van de liefde overal om haar heen, maar naar haar heeft nog nooit iemand met rode ogen gekeken. Tot ze Renzo een jaar later na haar eerste ontmoeting met hem opnieuw tegenkomt en een beslissing maakt die alles kan veranderen.
  • Ook komt bij Blossom Books Geheimen van het tuinhuis uit, dat zich afspeelt in 1870 in Suriname. Het is zeven jaar na de afschaffing van de slavernij, maar er is nog steeds veel ongelijkheid. De zestienjarige Alexandra Belgrave groeit op in de kleurlingenelite. Een leven in slavernij is haar familie door hun witte voorouder bespaard gebleven, maar toch is het toekomstperspectief van Alex beperkt. Als meisje zal ze nooit kunnen studeren, hoe intelligent ze ook is. Tijdens de vakantie die ze samen met haar beste vriendin Jo op plantage Het Schoone Land doorbrengt, ontmoet ze Ernst Martzil, die in het geheim een machine aan het bouwen is. Hij zit niet direct te springen om een meisje dat hem daarmee wil helpen, maar dan merkt hij hoe slim en vindingrijk Alex is. Zouden Ernst en Alex met de nieuwe uitvinding hun eigen toekomst kunnen veranderen?
  • Daarnaast verschijnt ook het vervolg op De grand tour van Henry Montague.
  • Verder begint Best of YA met een nieuwe serie: Best of YA XS. Dit zijn boekjes van zo’n honderd pagina’s. De eerste is van Buddy Tegenbosch, de schrijver van onder andere Match. Noors vader is onlangs overleden en ze merkt dat ze niet altijd aan hem denkt. De angst om haar vader te vergeten wordt steeds groter, tot Vedder op haar raam komt tikken. Hij neemt haar een nacht mee op zijn Harley en zorgt ervoor dat ze het verlies van haar vader letterlijk een plek kan geven.
  • Daarnaast verschijnt ook De laatste uren van Josephine Donkers, van de schrijfster van onder andere De executie. Josephine Donkers’ lichaam wordt op de laatste dag van de zomervakantie levenloos aangetroffen. Lucy en Isolde, twee vriendinnen van Josephine, worden enkele uren nadat het lichaam is gevonden verhoord door de politie. Maar wie van hen spreekt de waarheid? Brave meisjes zwijgen over de foute dingen die ze doen…
  • Voor de liefhebbers van de Franstalige Phobos-reeks is er nu eindelijk het laatste deel. Dutch Venture Publishing publiceerde het boek nadat de vorige uitgeverij was gestopt met het uitgeven van de reeks.
  • Ook verschijnt er weer een nieuwe limited edition bij uitgeverij Boekerij. De genezer van Zalindov is het eerste deel ijn een nieuwe serie over de zeventienjarige Kiva die al tien jaar vast zit in Zalindov: een beruchte gevangenis.
  • Tot slot een boek waar ik enorm naar uitkijk: Een intens gelukkig gevoel van Tahereh Mafi. Ik was erg fan van Een bijna eindeloze afstand, dus ik hoop dat dit boek net zo goed is. Het is 2003, enkele maanden nadat de Verenigde Staten Irak officieel de oorlog verklaarden. In Amerika staan de verhoudingen tussen moslims en niet-moslims op scherp. Shadi hoort de ruzies tussen families na de dienst in de moskee, over wat het betekent om moslim te zijn, over wat ze als gemeenschap zouden moeten doen en zeggen, maar ze heeft het te druk met haar eigen problemen om eraan mee te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s