Boekrecensie | Lennox en de gouden sikkel

Lennox is een jongen van elf wiens vader regelmatig naar het Onzichtbare Ziekenhuis moet, maar Lennox weet niet waarom. Wanneer zijn vader zijn geluksketting met een gouden sikkel eraan vergeet, gaat Lennox op zoek naar het Onzichtbare Ziekenhuis met zijn vriendinnetje Aya. Wanneer hij daar echter aankomt, blijkt de ketting spoorloos.

Zindzi Zevenbergen, Hedy Tjin & Brian Elstak – De Harmonie – Jeugd – 2021 – 100 pagina’s

Met dank aan de uitgeverij voor het recensie-exemplaar. Dit beïnvloedt mijn mening uiteraard niet!

Toen ik gevraagd werd om Lennox en de gouden sikkel te recenseren, trok het boek meteen mijn aandacht. Het boek wilt namelijk meer aandacht creëren voor sikkelcelziekte. Het is namelijk een ziekte waarover de meeste mensen maar weinig weten. Door tekst, ondersteund door heel wat tekeningen, wordt het verhaal van Lennox en zijn vader verteld. Het boek kwam dan ook uit op Wereld Sikkeldag.

Lennox en de gouden sikkel vertelt een mooi verhaal over een jongen die zijn vader opzoekt in het ziekenhuis. In een beperkte hoeveelheid woorden weet Zindzi Zevenbergen een sterk en aangrijpend verhaal neer te zetten. De tekeningen zorgen er daarnaast voor dat je je het verhaal beter voor je ziet. Ik was niet van elke tekening even grote fan, maar samen vormen ze een mooi geheel. Het is ook uniek hoe de twee illustratoren hun tekenstijlen met elkaar hebben verweven.

Je hebt het boek verder in een mum van tijd uit door de grote letters. Verder is de vormgeving ook creatief: sommige zinnen staan schuin, sommige horizontaal, sommige verticaal. Ook worden de personages komen goed tot hun recht, al had ik wel meer willen te weten komen over Aya.

Hoe dan ook zit het boek goed in elkaar en dankzij de grootte van het boek en de vele illustraties zal dit kinderen ook aanspreken om het boek te gaan lezen. Verder is het mooi om te zien hoe dit jeugdboek meer aandacht creërt voor sikkelcelziekte. Door het lezen van dit boek leer je dan ook bij over wat de ziekte nu precies inhoudt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s