Friday Five | Boeken die op de leeslijst moeten komen

friday five

Young Adult boeken ontbreken vaak in de verplichte leeslijsten die je op scholen terugvindt en in deze Friday Five is de opdracht dan ook om vijf boeken te noemen die zeker en vast op die lijsten terecht moeten komen. Dit onderwerp werd verzonnen door Chelsey van Leesmeemetmij.

20180505_202429

Het eerste boek dat er zeker op moet staan en dat er in sommige gevallen zelfs al opstaat: Een weeffout in onze sterren! Ik denk dat dit boek jongeren er toe kan aanzetten om meer te gaan lezen, want dit is namelijk één van de boeken waardoor ik meer ben beginnen lezen.

20180909_152527

Gisteren verscheen de recensie van Adem nog en vandaag noem ik hem graag nog een keer. Dit is echt een boek dat zich afspeelt in de toekomst waar ik van hou. Er zit namelijk de nodige realiteit in en het boek kaart onderwerp aan die ons vandaag bezighouden, waaronder de opwarming van de aarde.

20180807_133057

Allesbehalve Oké is een feministische Young Adult die de gevolgen van een seksschandaal schetst, maar Laura Steven heeft ook een portie humor in het boek gestoken. Een aanrader!

Waar het licht is 2

Ook vind ik dat Waar het licht is zeer geschikt voor op de leeslijst. Je krijgt echt een band met de personages en het is veel meer dan een simpel liefdesverhaal.

Untitled 1

Last but not least: 54 minuten van Marieke Nijkamp. Dit is weer iets heel anders dan de voorgaande boeken. Het boek draait namelijk om een schietpartij die je vanuit verschillende oogpunten bekijkt. In het begin zijn die verschillende standpunten wat wennen omdat je de verschillende personages niet kent, maar dat went uiteindelijk wel.

Zij doen ook mee aan de Friday Five:

Welke boeken moeten er volgens jou toegevoegd worden aan de leeslijst?

Plaats een reactie